Overslaan en naar de inhoud gaan
Drupal
Afscheid van een zus
20October
Algemeen

Afscheid van een zus

Tin,

Mijn zus, mijn grote zus,

Ik ben dat kleine broertje, dat naar je opkeek, altijd. 
Jij was mijn grote zus, die me heeft geleerd in ’t leven te staan. De zus die me leerde dansen op een fuif, die m’n hand vasthield als ik verliefd was, die mij troostte als ik weer zo’n kalververdriet had waarmee ik bij niemand anders terecht dacht te kunnen.

Tijdens alle écht zware tijden in mijn leven ben jij er voor mij geweest, mijn grote zus, je hebt me echt gevormd zoals geen enkele andere grote zus zou kunnen. M’n eerste herinneringen, m’n eerste verliefdheid, m’n eerste echte levenslessen, die kreeg ik van u.

Door u was ik ne freak, met lang haar, patchouli en gelukspoppetjes, blote voeten op nen bommafiets. Door u kreeg ik weer echt zin in scouts, nadat ik een tijd gepest werd met m’n lange freakenhaar. Je leerde me Simon & Garfunkel, Pink Floyd, Mike Oldfield en Boudewijn de Groot kennen.

Hoewel we geregeld en verhit ruzie maakten kan je er vanop aan: Tin, ik hield van u, ik hou nog steeds van u, ik bewonderde u, ge waart en zijt nog altijd mijn grote zus gewoon. Mijn Grote Zus.

Een van de meest extreme dingen die ge ooit deed was op wereldreis vertrekken. Ge hebt de wereld gezien, of toch wat ne mens zoal op drie jaar kan zien daarvan. Je hebt veel van uw vrienden en ook mij geïnspireerd  om ook te reizen, om ook verder te kijken dan wat hier rond de kerktoren te zien valt, en ik denk dat daardoor veel mensen aan u een grote zus hebben gehad.

Maar er is een lange tijd geweest waarin je jezelf wegcijferde. Jij keek op naar mij, wat ik niet verstond, en tot op de dag van vandaag niet versta. Oké, ik was misschien een halve meter groter, of net niet, maar… opkijken ? hoe kan in godsnaam iemand die mij heeft leren in ’t leven te staan opkijken naar mij ? Da’s toch te zot voor woorden ?

tin,
jij was er vier jaar  vóór mij.
jij was er voor míj, altijd.
Jij was er in mijn leven vóór mij
jij wás er in mijn leven voor mij.
jij was er in jóuw leven voor mij.
je bent er 
in mijn leven
altijd
tin
voor Goed
ben jij er
voor mij, tin,
Jij
tin,
télt.
Jij télt, tin.
Jij.
Tin,
jij, 
tin, télt
voor goed
in mij
tin
jij 
tintelt
voorgoed
in mij,
tin

COMMENTS(0)