Overslaan en naar de inhoud gaan
Drupal
Parkeerboete in Middelburg buiten proportie
03February
Reizen

Parkeerboete in Middelburg buiten proportie

Even m'n verontwaardiging spuien. Enkele weken geleden gingen Brendy en ik een midweekje naar Zeeland, Schouwen-Duiveland. Prachtig, en we hebben ook een uitstapje naar Middelburg gemaakt. Heel tof.

Brendy had deze zomer een feestje meegemaakt in Middelburg toen ik in Italië zat, en ze had er een goed restaurantje gevonden: www.desafinado.nl Fijn, wij daar weer naartoe. Alleen de auto in de buurt kwijtraken was vervelend, maar na lang zoeken toch een plekje gevonden. Er stond een parkeerautomaat, dus ik er naartoe met kleingeld. Je kon er voor maximaal 1 uur tegelijk geld insteken, maar na een uur zou het nog slechts een halfuurtje parkeren met ticket zijn, daarna vrij parkeren. Ik dus de volle 2 euro erin gestopt voor een uurtje parkeren, en wilde er graag nog een eurotje bijsteken om dat halve uurtje te overbruggen (je kan immers niet tussen voor- en hoofdgerecht even een kwartier over en weer gaan wandelen).

Tot mijn grote jolijt dus vond ik een papiertje onder m'n ruitenwisser om dat laatste halfuur toch te vergoeden. à rato 2 euro voor het parkeergeld, en 52 euro opslag "omdat ik geen ticket genomen had". 54 euro voor een halfuurtje extra dus.

Middelburg was halfleeg, het weer was ernaar: het miezerde de hele tijd. Waarschijnlijk had de parkeerwachter een slechte dag. Maar hij had duidelijk mijn ticket gezien (zijn/haar "boete" dateert van een minuut nadat mijn ticket verviel). Uiteraard WAS ik in fout; dat halfuur moet ook betaald worden, of ik nu zat te eten of niet.

Maar dat doet me toch de vraag stellen of mensen die boetes uitschrijven niet even kunnen nadenken over de proporties. Als ik nu geen moeite had gedaan om geld in de automaat te stoppen, ok. Als ik nu uren te lang daar had gestaan, ok. Maar als een halfuurtje later het parkeren tegen betaling vervalt, weet jij als parkeerwachter toch ook dat dat halfuurtje mij dan 54 euro gaat kosten ?

Nou, bedankt. Hopelijk kan ik mijn slechte dag ooit ook op jou agreageren, als "het weer" even niet meezit.

COMMENTS(0)