Overslaan en naar de inhoud gaan
Drupal
Start to Ski met Josk in Livigno, februari 2010
04March
VakantieReizen

Start to Ski met Josk in Livigno, februari 2010

Net een prachtige trip achter de rug naar Livigno. We hadden geboekt bij Josk omdat we eens op skivakantie wilden, en 't heel lang geleden was dat we nog op skilatten hadden gestaan. En 't was een heel erg leuke vakantie, vandaar een kort verslag.


Op voorhand gelukkig een hotelletje in Basel geboekt, om de trip ernaartoe in 2 keer te doen. Naar Livigno rijden lijkt best te doen in één ruk, maar enkele vertragingen gooien roet in het eten. Na Basel (vanuit Antwerpen al 600 km overbrugd) wees onze GPS nog 3 uur rijden aan, maar daar hebben we haast 8 uur over gedaan !

Aangezien de Fluelapas naar Livigno in de winter gesloten is, moet je immers met de auto de trein op. En daarvoor hebben we zo'n 2.5 uur aangeschoven. Na de trein word je halverwege de laatste 30 km nog eens op een parking geleid om aan te schuiven voor de tunnel naar Italië vanuit Zwitserland (zodat je niet op een kronkelweggetje moet aanschuiven). Door het wachten op de trein waren we immers te laat voor het enkele richtingsverkeer naar Livigno dat op zaterdagen tussen 9u en 16u geldt. Dan nog eens aanschuiven aan de tunnel zelf, en aan de douaneposten vlak erachter.

Livigno is een prachtig pittoresk dorpje, in februari helemaal ondergesneeuwd, met een groot stuk winkelwandelstraten vol tax free winkeltjes. Tabakswaren en sterke drank aan de helft van de prijzen in België ! En natuurlijk ook merkwinkels, zelfs van onze nationale trots Dirk Bikkembergs. Na het skiën dus uitgebreide shoppingmogelijkheden voor zij die niet uitgeput zijn. En de lintbebouwing van het stadje zorgt ervoor dat je nooit het gevoel krijgt in een "groter" skigebied te zitten, het blijft gezellig, vol leuke restaurantjes, winkeltjes en barretjes.

De start to ski cursus was ook geweldig; onze Vlaamse monitor (Frank Boeykens) had uitermate veel geduld met onze grote beginnersgroep (door het ongeval van een monitor zaten we uitzonderlijk met een grote groep van 14 mensen). Soms wat wchten en aanschuiven voor de one-on-one-lesdelen, maar niemand die daar een punt van maakte. Frank heeft een uitgelezen talent om mensen zich op hun gemak te laten voelen, en de groep was een holige bende die geregeld grapte en grolde en eigenlijk qua groep al dadelijk sterk aan mekaar hing.

Ook de hogere groepen (graden 1, 2 en 3) zaten vol toffe mensen waardoor de ontspanningsmomenten heel aangenaam gevuld werden.

Zelf ben ik op dag 4 een 7-tal keren teveel gevallen zonder me te bezeren, waardoor aan het einde van die dag m'n knie toch behoorlijk verrokken was, en ik de laatste 2 dagen wat spannende boeken heb gelezen, maar de rest van de skistarters gng de laatste dag zelfs van een rode piste af.

Foto's van de pret kan je bewonderen op http://livigno.benoitverheecke.be waar de hele groep de foto's van de trip verzamelt.

Het hotel waar we verbleven (Golfhotel Paré) zorgde voor een uitstekende keuken, Italiaans met een Livignaans tintje, en geregeld aangemane verrassingen in de vorm van leuke activiteiten. Het enige wat op heel de reis eigenlijk tegensloeg was de live muziek op maandagavond. Een hyperactief mens dat heeft leren zingen op bandjes in een klas vol ADHD-ers waarschijnlijk, of zo klonk het toch, maar die ene avond vergalde de pret niet: zo kon iedereen eens vroeg gaan slapen.

In één woord: prachtig. Bedankt, JOSK, bedankt, hotel Paré, en bedankt Frank, Grim en William, de monitoren. Volgend jaar weer !

COMMENTS(0)